sommige
verhalen
overtreffen
de fantasie

AGENDA

  • No Events
rianne

Rianne Botma


Actrice, zangeres en componist Rianne Botma (1987) ken je misschien van ‘Hij gelooft in mij’, de best ontvangen Nederlandse musical ooit. Al op 15 jarige leeftijd begint Botma aan het vooropleidingsproject muziektheater op het conservatorium van Arnhem. In 2005 wint zij de jaarlijkse compositiewedstrijd van de VARA en het Nederlands Blazers Ensemble. Op Nieuwjaarsdag 2006 is zij live te zien en te horen tijdens het Nieuwjaarsconcert vanuit het Concertgebouw in Amsterdam met haar winnende lied ‘Melody by Melody’.

Tijdens haar studie aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie maakt Botma een eigen liedprogramma onder regie van Ruut Weissman, speelt ze in de ‘Driestuiversopera’ van het Nationale Toneel en in de musical ‘Sunday in the Park with George’ van het M-lab. In 2011 studeert ze af. Momenteel volgt zij de master theaterzang aan het conservatorium van Amsterdam.

Onder de naam Sidell schrijft en zingt Botma haar eigen muziek, mooie verhalende liedjes langs de randen van de pop en folk muziek.

Share Button