sommige
verhalen
overtreffen
de fantasie

AGENDA

  • No Events
Dirk Brossé

Dirk Brossé: componist


Dirk Brossé (1960) is een veelzijdige en internationaal zeer gerespecteerde Belgische componist en dirigent. Hij componeerde ruim tweehonderd werken, waaronder concerti, oratoria, liederen, kamermuziek en symfonische stukken. Een van zijn belangrijkste werken, ‘La Soledad de América Latina’, maakte hij samen met schrijver en Nobelprijswinnaar Gabriel Garcia Marquez. Daarnaast schreef Brossé de soundtracks van bekroonde films als ‘Koko Flanel’, ‘Licht’, ‘Daens’ en ‘Knetter’. In het theater tekende hij voor de muziek van musicals als ‘Kuifje – De Zonnetempel’, ‘Rembrandt’ en ‘Daens, the musical’.

Brossé dirigeerde wereldwijd vele toporkesten: The London Symphony Orchestra, The London Philharmonic, Royal Philharmonic Orchestra, The Camerata St. Petersburg, Chamber Orchestra of Philadelphia en het Rotterdams Filharmonisch Orkest zijn slechts enkele voorbeelden. In 2007 was hij als gastdirigent betrokken bij het cross-overprogramma ‘Symphonic Echoes of Pink Floyd’ van het Noord Nederlands Orkest. Een jaar later werd hij door de Amerikaanse componist John Williams uitgenodigd om de filmmuziek van Star Wars te dirigeren tijdens de wereldtournee ‘Star Wars, a musical journey’.

Brossé werkte samen met topartiesten als José Van Dam, Barbara Hendricks, Claron McFadden, Sabine Meyer, Julian Lloyd Webber en Daniel Blumenthal en op een breder muzikaal terrein met onder anderen John Williams, Toots Thielemans, Emma Thompson, Randy Crawford, Sinead O’ Connor en Youssou N’Dour. Brossé ontving de titel ‘Cultureel Ambassadeur van Vlaanderen’ en werd onderscheiden met de Gouden Erepenning van het Vlaams Parlement.

Share Button